ОСТАННІ НОВИНИ

Львівському електротранспорту бракує водіїв

|

У ЛКП «Львівелектротранс» не вистачає 30 водіїв трамвайних вагонів та 40 водіїв тролейбусів, – заявив сьогодні, 24 лютого, під час засідання Львівського прес-клубу реформ директор ЛКП «Львівелектротранс» Олег Білокурий.

За словами О. Білокурого, така складна ситуація пов’язана з тим, що на сьогодні праця водія трамваю чи тролейбуса є досить важкою (практично зранку до ночі), а тому немає охочих так працювати, повідомляє ЗІК

«Набрати людей на ці професії є досить важко. Якщо раніше ми мали свої гуртожитки і людям з сільської місцевості надавали житло, то вони йшли до нас працювати, а перед цим проходили навчання протягом півроку. Зараз таке навчання потрібно також проходити і щомісяця отримувати стипендію у розмірі 108 грн., на що не кожен згодиться. Проте, завдяки спільній праці з Львівським обласним центром зайнятості, який допомагає нам з фінансуванням цього навчання, нещодавно завершилося навчання однієї групи водіїв трамваю і вже зараз колишні студенти успішно працюють у трамвайному депо №1. На сьогодні навчається група водіїв тролейбусів, яка на початку квітня завершить навчання, а тому матимемо групу водіїв тролейбусів, які будуть приступати до роботи.

Протягом певного періоду часу водії трамваїв та тролейбусів не навчалися, а тому контингент водіїв (близько 30%) складають пенсіонери», – сказав О. Білокурий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *