ОСТАННІ НОВИНИ

Справу Гонгадзе відклали на невизначений термін

|

Апеляційний суд Києва відклав розгляд справи про виконавців убивства журналіста Георгія Гонгадзе на невизначений термін. Таке рішення ухвалила у четвер колегія суддів Апеляційного суду Києва, передає proUA з посиланням на «Українські Новини».

Під час сьогоднішнього засідання суд розглянув два клопотання представників матері Гонгадзе Лесі і клопотання представника вдови Гонгадзе Мирослави. Зокрема, в своєму клопотанні адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур просив суд провести всі засідання у відкритому режимі, посилаючись на те, що в матеріалах справи немає жодного документа з грифом секретності.

Розглянувши клопотання, суд вирішив зобов’язати експерта з питань державних таємниць Міністерства внутрішніх справ надати рішення у цій справі, в якій було б встановлено наявність або відсутність секретної інформації в матеріалах справи. Суд відклав засідання до отримання такого рішення. Дата і час проведення наступного засідання будуть повідомлені додатково.

Після завершення сьогоднішнього засідання Федур заявив, що суд непослідовний в своїх діях, оскільки спочатку він вирішив провести деякі засідання в закритому режимі, а тільки тепер вирішив встановити, чи є в справі елементи державних таємниць. Адвокат також звернув увагу, що суд розглянув тільки одне його клопотання, а друге – про надання йому листа експерта у державних таємницях, яке раніше одержав суд, суд взагалі не розглянув. «Чим далі в ліс, тим більше дрів», – зазначив він.

Представник Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко вважає, що таке рішення суду призведе до затягування процесу. Вона прогнозує, що наступне засідання може відбутися вже в березні. Теличенко зазначила, що сьогоднішня ухвала суду не скасує його попередньої ухвали, згідно до якої частина судових засідань повинна проводитися в закритому режимі. Разом з тим адвокат Федур заявив журналістам, що, на його думку, після сьогоднішнього рішення журналісти можуть приходити на всі засідання.

Як повідомлялося, раніше Федур просив Апеляційний суд Києва надати йому висновок експерта про наявність державної таємниці в матеріалах справи про виконавців вбивства Гонгадзе.

Розгляд справи про виконавців вбивства Гонгадзе Апеляційний суд Києва почав 9 січня.

У вбивстві журналіста звинувачують3 колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки Міністерства внутрішніх справ Валерія Костенка, Миколу Протасова та Олександра Поповича. Ще один звинувачений – колишній керівник згаданого департаменту МВС Олексій Пукач – перебуває в розшуку.

Раніше Генпрокуратура заявила, що до суду передана тільки перша частина справи, що стосується тільки виконавців вбивства. Друга частина справи стосується встановлення замовників і організаторів цього злочину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *