ОСТАННІ НОВИНИ

Соціалісти вважають, що тарифи на компослуги у Львівській області завищені у 1,5 раза

|






«Тарифи на компослуги, які діють у Львівській області, завищені 1,5 разу порівняно з іншими областями України», – заявив сьогодні, 15 лютого, перший секретар Львіського міськкому Соцпартії України Віктор Савченко на прес-конференції щодо роз’яснень заяви Львівського обласного та міського комітетів Соціалістичної партії України про застосування тарифів на житлово-комунальнів послуги, які прийняв міськвиконком.

«Ми подали у суд відносно рішення міськвиконкому про підняття тарифів на житло та компослуги. Ці рішення приймав нелегітимний виконком, який був розпущений ухвалою сесії Львівської міської ради від 14.07.2005 року. Ця ухвала є дійсною.

У майбутньому ми плануємо домогтися заборони на підняття тарифів, а всі витрати комунальних підприємств покриватимуться за рахунок міського бюджету. Також необхідно створити громадський контролюючий орган у міській раді, який стежитиме за діяльністю виконкому», – наголосив В.Савченко.

«У нас у Львові відбулося наступне. Міський голова заявив, що він не визнає ту сесію… Він запросив прокурора міста на сесію 8 вересня, попросив дати роз’яснення, легітимна чи нелігітимна ухвала (про розпуск виконкому). Прокурор заявив, що він юридичних порушень не вбачає, але оскільки є «нестиковка» у регламенті міської ради, то він запропонував, щоб рада врегулювала свій регламент. З цих підстав ухвала набрала чинності, бо міський голова не подав на розгляд зауваження. Тобто, ухвала від 14.05. 2005 року про призупинення діяльності виконкому є легітимною», – зазначив член Львівського міськкому СПУ Сергій Компанієць під час прес-конференції.

В.Савченко зазначив, що є кілька шляхів виходу із ситуації – звернутися до депкорпусу, щоб вони ініцювали підняття питання на сесії, звернутися до прокурора та звернутися до суду, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *