ОСТАННІ НОВИНИ

Підгорецькому замку можуть дати шість мільйонів доларів

|

На реставрацію Підгорецького замку потрібно шість мільйонів доларів. Власне цей замок є одним з трьох, над реставрацією яких зараз працюють у Львівській галереї мистецтв. У майбутньому там планують проводити офіційні зустрічі та конференції на рівні президентів. Відтак, Віктор Ющенко дав доручення прем’єр-міністрові України Юрію Єханурову забезпечити фінансування робіт у Підгорецькому замку. За словами директора Галереї мистецтв Бориса Возницького, маючи кошти, замок можна відремонтувати за три роки.

«Ми уже зробили найголовніше – перекрили усі дахи Підгорецького замку мідною бляхою, – розповів Б. Возницький. – Також зробили нові куполи за зразком тих, які існували ще 200 років тому. Почали роботи з аварійними лоджіями і відновленням казематів. На зиму позабивали вікна, щоб у замку не гуляв вітер. Також там уже поставлено міліцейський пост. На цей рік на замок загалом виділено більше мільйона гривень».

Чи отримає Підгорецький замок необхідні шість мільйонів доларів, Борис Возницький знатиме уже 21 лютого – у цей день він перебуватиме у Києві, де вирішуватиме це питання.

Перетворити у європейський музей обіцяє директор Галереї мистецтв і палац Потоцьких. Крім того, там планують відновити шлюби та хрестини. Для цього до Палацу перенесуть найстарішу львівську ікону Богоматері, яка датується 14 ст, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *