ОСТАННІ НОВИНИ

До мощей святого Валентина у Самборі люди їдуть зі всієї України

|

У Самбірському храмі Різдва Пресвятої Богородиці, де зберігаються мощі святого Валентина, часто можна зустріти молодих людей, особливо незаміжніх дівчат, які просять у святого допомоги у виборі супутника в подружньому житті. Люди приїжджають зі всієї України.

«Церква до святкування Дня закоханих підходить зі своєї позиції. Звертає увагу молодих людей на те, що це не амулет, це набагато глибше – вміння вчитися від інших, від того ж св. Валентина, який захищав права подружжя і намагався привести їх до життя згідно із Христом. Бо ж саме він хотів освятити ті взаємини між чоловіком і жінкою, щоб вони набули християнського характеру», – зазначив священик одного із самбірського храмів.

Святий Валентин є ще й покровителем хворих на епілепсію.

Мощі святого Валентина були передані із Ватикану до Самбірського храму Різдва Пресвятої Богородиці 13 травня 1779 року. У ватиканських архівах зберігся запис про те, що священномученик Валентин є покровителем Перемишльсько Самбірської єпархії.

Грамоти з печатями, які були передані у Самбір разом з мощами у скляній труні, були знищені в часи ліквідації церкви. Але у автентичності мощів вірні не сумніваються, не шукають якихось доказів, а просто вірують, що він є тим помічником в людському житті, покровителем і заступником перед Господом Богом, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *