ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Польща в Україні

|

Голова облдержадміністрації Петро Олійник сьогодні зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яцеком Ключковскім, про це повідомила прес-служба ЛОДА. Під час розмови пан Ключковській зазначив, що його турбує питання відкриття у Львові культурного центру для польської діаспори.

Як зазначив під час розмови високий польський гість, він приїхав до Львова не лише для того, аби представитися керівникові Львівщини, але й щоб обговорити з ним спільні українсько-польські проблеми. Зокрема пана Ключковського турбує ситуація з будівництвом нових митних переходів на спільній ділянці кордону. Крім того, посол наголосив на необхідності відкриття у Львові культурного центру для польської діаспори. Адже в області сьогодні мешкає 19 тисяч етнічних поляків.

Голова облдержадміністрації Петро Олійник, своєю чергою, зробив акцент на важливості поглиблення транскордонної і міжрегіональної співпраці, а також на ефективному використанні коштів Євросоюзу, зокрема і тих, що виділені для будівництва нових митних переходів. За словами Петра Олійника, загалом на території Львівської області зареєстровано 366 підприємств, створених спільно з польськими бізнесменами. Польща – один з основних інвестиційних партнерів Львівщини. Станом на 1 січня цього року обсяг залучених інвестицій становить 70,886 мільйона доларів США або 18,5 відсотків від загального обсягу залучених інвестицій.

Голова ОДА розповів польському гостеві про урочистості, які відбудуться у березні в селі Павлокома (Республіка Польща) з нагоди відкриття меморіалу пам’яті загиблим українцям. Петро Олійник також висловив сподівання, що польська влада позитивно вирішить питання про повернення місцевій українській громаді Народного дому у місті Перемишлі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *