ОСТАННІ НОВИНИ

Сендак розкритикував статтю в „Поступі”

|

Сьогодні голова Львівської обласної ради Михайло Сендак оприлюднив заяву щодостатті у газеті „Поступ” про вчорашній “штурм облради”, про це повідомила прес-служба Львівської облради. Текст заяви подаємо повністю:

“Сьогодні у Поступі з’явилась стаття про вчорашній “штурм облради”, де є припис про “руку одного диригента” під моїм фото. Шановні журналісти Поступу, для тих згорьованих людей, що увірвались до сесійного залу, єдиним диригентом був їх власний відчай. І якщо б ви бачили тих працівників Сільмашу і відчули їх ненависть до чиновників, то не говорили б про якусь сплановану акцію. Люди звернулись до обласних депутатів, як до останнього порятунку, як до своїх обранців, які можуть їм якось допомогти особливо зараз, коли ситуація загострилась перед завершенням санації підприємства”, – коментує голова обласної ради.

“Я погоджуюсь, що вчора у нас дійсно було бурхливе і емоційне засідання сесії, але поясність будь ласка, в якому нагнітанні ситуації мене звинувачено! В чому я порушив регламент чи свої повноваження, як головуючий на сесії? Якщо б ви уважно слідкували за подіями в сесійному залі, то знали б, що депутатський корпус погодив розгляд питання “Сільмашу” на президії 14 лютого. Але люди під стінами облради хотіли, щоб їх почули, щоб до них вийшов хоча б один чиновник, і увірвались в зал лише тоді, коли зрозуміли, що чиновники вкотре їх ігнорують. Коли я вийшов до людей, перші заступники голови ЛОДА виходили з залу через інший вхід.

То в чому я винен? В тому, що вийшов до людей?

Як пише Поступ, “Сендак наполіг на зверненні до Президента, Прем’єра та голови ФДМ” та “лунала вимога відкликати Олійника з відпустки”. Так от, я якраз наголошував на тому, що депкорпус не має повноважень відкликати з відпустки голову ЛОДА. Це може зробити лише Президент.

Гидко було читати і коментар Петра Олійника про те, що “сьогодні у Львівській області зіштовхнулись інтереси есдеків та Михайла Сендака”. Мешканці області знають і пам’ятають, як я боровся з есдеками ще тоді, коли пан Олійник дбав про власні інтереси на “збагачувальній” фабриці Червонограда, чи коли мирно законотворив у Києві.

Автор статті не подавав мій коментар поруч з коментарем П.Олійника. Боляче, що колись цікава і об’єктивна газета “Поступ” працює не для громадян, а для окремих політиків,”- сказав М.Сендак”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *