ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові пройде з’їзд мирян УГКЦ

|

Завтра у Львівській духовній семінарії Святого Духа, що по вулиці Хуторівка відбудеться з‘їзд мирян УГКЦ під назвою «Відповідальність мирян за Церкву і Державу», про це повідомляє офіційний сайт УГКЦ. Його організатором з благословення Блаженнішого Любомира (Гузара), Глави УГКЦ, є Комісія у справах мирян Львівської архиєпархії.

Голова Комісії Юрій Підлісний розповів: «Підготовка до з‘їзду мирян перебуває на завершальній стадії. Тепер ми збираємо підтвердження від єпархій та мирянських організацій про їхню участь у цьому з‘їзді. До сьогодні отримали підтвердження від 166 делегатів (бракує ще від Одесько-Кримського екзархату та Бучацької єпархії). Вже вирішені всі організаційні та змістовні моменти з‘їзду, розроблена символіка та тематика, а також визначені доповідачі. Сподіваємося на участь 200 осіб».

Делегатів відбирали за двома квотами: від єпархії чи екзархату (п`ять мирян та два священики) та від мирянських організацій (дві особи). Зокрема у Львівській архиєпархії від мирянських організацій зголосилося 68 осіб, від єпархій – 63 особи, а також ще 35 осіб від мирянських організацій, які знаходяться за межами Львівської архиєпархії.

На з‘їзді заплановано застановитися над тим, як може християнин-мирянин, об`єднувальна ланка між Церквою і державою, впливати на суспільні процеси, адже на нього покладено відповідальність за те, яким буде обличчя Церкви і держави. Зважаючи на це, для обговорення на з‘їзді були запропоновані такі теми: «Суспільні надії та розчарування і християнська перспектива», «Ключові моменти в соціальному вченні Церкви», «Сім‘я, школа, виховання» та «Роль парафії у створенні нового обличчя суспільства».

Делегати з`їзду планують прийняти такі звернення: до усіх вірних УГКЦ та християн з нагоди парламентських виборів; до органів державної влади з вимогою ставитися з повагою до того, що більшість українців є християнами, і підтвердити таке ставлення через прийняття кількох конкретних вимог; до чинних політиків, які є кандидатами на парламентських виборах, з вимогою реалізовувати владні повноваження для відстоювання спільного блага, що є їхньою конституційною відповідальністю перед Богом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *