ОСТАННІ НОВИНИ

Мінфін почне новий етап боротьби з контрабандою – Пинзеник

|

Міністр фінансів України Віктор Пинзеник заявляє про намір розпочати новий етап боротьби з контрабандою. Про це він повідомив сьогодні під час прес-конференції у Львові

За його словами, мінфін підготував листи до колег у сусідніх країн, зокрема, до Польщі . «Я зробив запити у наші посольства у багато країнах – дайте нам статистику імпорту-експорту і ми звіряємо її з українською. Я її озвучу і дисбаланс буде великий» – сказав міністр.

Водночас Пинзеник каже, що ці дані не показують, де пройшли товари. Тому цей захід матиме другий етап – домовленості з польським мінфіном про обмін статистикою суміжних митниць на українсько-польському кордоні. «Беремо випадкові дані за будь-які десять днів і прсимо поляків дати нам дані про митне оформлення і звіряємо з українськими. Ми готові надати таку інформацію Польщі. Я думаю, що багато сюрпризів знайдемо, бо загальна статистика показує великі дисбаланси в експорті та імпорті товарів» – наголосив міністр фінансів.

За його словами, минулого року митниця дала платежів до бюджету більше, аніж за два попередні роки разом взяті. Проте міністр вважає, що це ще не кінець і є багато дірок, які треба залатати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *