ОСТАННІ НОВИНИ

Заміна керуючого санацією на „Сільмаші” спиятиме затягуванню санації - Кравчук

|

Недопускання керуючого санацією Олега Кобельника до роботи трудовим колективом заводу сприяє затягуванню санаційної процедури, про це сьогодні під час прес-конференії повідомив заступник голови ДПА у Львівській області Іван Кравчук. „Кобельник не має допуску до свого робочого місця, а тому це унеможливлює усі фінансові операції підприємства”, – зазначив він.

Зі свого боку пан Кравчук додав, що інвестор заводу, яким являється ЗАТ „Міжнародна агропромислова компанія” ще 20 січня перерахавав на рахунок „Сільмашу” кошти, необхідні для погашення усіх боргів, тобто 17,317 мільйонів гривень.

Крім того, за словами податківця, процедура заміни керуючого санацією потребує достатньо часу, оскільки його кандидатуру спочатку має затвердити комітет кредиторів підприємства, а згодом суд, який розглядає справу про банкрутство підприємства. Відтак, заміна керуючого санацією, за їх словами, неминуче призведе до продовження терміну санації, тоді як усі учасники санаційного процесу зацікавлені в якнайшвидшому її завершенні. „Поки не було грошей не було проблем, а тепер гроші є, а робити з ними нічого не можна”, – зазначив податківець.

Нагадаємо, що ініціативна група трудового колективу „Сільмашу” на чолі із Петром Онищаком, який не є працівником заводу з 2000 року вимагають зняти керуючого санацією Олега Кобельника, оскільки стверджують, що він спрпияє процесу банкрутства заводу.

До того ж, за словами пана Кравчука, працівники мусять допустити О. Кобельника до робочого місця за 2-3 дні до звітування, оскільки йому треба підготуватись.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *