ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні Сендак відвідав „Хімсільмаш”

|

Голова Львівської обласної ради Михайло Сендак сьогодні відвідав один із об’єктів заводу ВАТ «Львівсільмаш» «Хімсільмаш», що у Рясному. Підприємтство є одним із п ’ яти об ’ єктів, які належать „Сільмашу” і яке перебуває, за словами представника трудового колективу в раді кредиторів заводу Петра Онищака, на стадії закриття.

За його словами, площа виробничих приміщень підприємства сягає 10 тисяч квадратних метрів і 7 тисяч метрів квадратних займають адміністративні приміщення. „На території „Хімсільмашу” працювало дочірнє підприємство „Ряснесільмаш”, джерело прибутків якого було від фарбування металоконструкцій, а зараз виробництво на ньому зупинено і весь об’єкт оцінили в півтори мільйона гривень”, – повідомив пан Онищак.

Він також показав голові облради та журналістам, як проводиться розкрадання підприємства: на території стояла велика купа нарізаних електрокабелів, з яких знімають ізоляційне покриття та виймають із середини алюмінієвий провід. Крім того, в цехах стирчать залишки від демонтованих обладнань. „Один станок важить 44 тони, а його демонтували і продали за 22 тисячі гривень, а це дешевше, ніж просто здати його на металобрухт, – сказав пан Сендак. – Справжня ціна одного такого станка більше 250 тисяч доларів США”.

Оцінивши ситуацію голова облради резюмував: „Вклавши сюди хоча б 3-5 мільйони доларів США, ми зможемо виготовляти автобуси для області і мати транспорт власного виробництва”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *