ОСТАННІ НОВИНИ

Куйбіда був кандидатом він блоку НУ рівно годину - Максим Стріха

|

«Василь Куйбіда дійсно став єдиним узгодженим кандидатом на посаду міського голови Львова від блоку «Наша Україна». Але рівно на годину», — про у коментарі Західній інформаційній корпорації повідомив член політради блоку «Наша Україна», заступник голови партії УРП «Собор» Максим Стріха.

«Згідно з регламентом, рішення ухвалюється консенсусом, і справді рішення було прийняте консенсусом, попри позицію місцевого осередку НСНУ, який підтримував Андрія Садового. Роман Зварич, який представляв на цьому засіданні НСНУ підтримав Куйбіду. Але рівно через годину, коли дійшло до розгляду погодження кандидата на міського голову Івано-Франківська і де Рух також наполягав на своїй кандидатурі й відмовлявся погоджувати кандидатуру від НСНУ, Зварич свій підпис щодо Куйбіди відкликав і всі питання перенесені на понеділок», — зазначив Максим Стріха.

«На мою думку, Рух виявив недостатню тактичну гнучкість. Якби Рух сьогодні погодився на кандидатуру по Івано-Франківську, хоча мені важко судити, яка там кандидатура краща, всі викликають повагу. Але якби Рух виявив більше тактичної гнучкості й погодив кандидатуру по Івано-Франківську, ці два питання були б уже зняті», — вважає заступник голови УРП «Собор».

За його словами, на засіданні політради не було голови політради блоку «Наша Україна» у Львівській області Петра Олійника. Натомість, виступив як кандидат, погодження якого розглядалося на політраді, В.Куйбіда. «На жаль, Садовий на політраду не з’явився. За інформацією, яка прийшла на політраду, він у той момент вирішив за важливіше з’явитися у Секретаріаті Президента України й шукати підтримки там. Але ця інформація не є перевіреною», — додав Максим Стріха.

Прогнозувати, кого саме затвердять у понеділок, він не став. «Сьогодні було ухвалене рішення все таки домагатися узгоджених блоків на місцевих рівнях, бо ситуація, я не перебільшую, є тривожною. У жодній області не утворено блоку «Наша Україна» у форматі загальнодержавному. Це може призвести до розпорошення», — резюмував Стріха.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *