ОСТАННІ НОВИНИ

Вірних УГКЦ запросили до участі у підготовці наступного Синоду

|

Під час засідання Постійного Синоду УГКЦ було вирішено запросити вірних Церкви – духовенство та мирян до участі у підготовці наступного Загального Синоду (Синоду Єпископів УГКЦ), який відбудеться у Львові 13-20 вересня цього року, про це сьогодні під час прес-конференції повідомив Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький.

Згідно із традицією у роботі Синоду беруть участь тільки єпископи. Однак, за словами Блаженнішого Любомира, іноді стається так, що вірні не відчувають важливості Синоду в житті Церкви. «Хочемо це змінити і внести в роботу Синоду щось нове. Ми б хотіли щонайменше під час підготовки Синоду дати відчути всім членам Церкви, що, якщо вони бажають, можуть взяти участь у цьому процесі», – продовжив Предстоятель УГКЦ.

Для того, щоб рішення Постійного Синоду про участь вірних УГКЦ у підготовці до Загального Синоду стало реальністю, 16 січня 2006 року під час засідання Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії було прийнято такий порядок його реалізації, зокрема, до кінця місяця потрібно вислати лист до усіх церковних ЗМІ з проханням про запрошення до участі у приготуванні Синоду; до 31 березня всі охочі можуть подавати свої пропозиції до Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ; на черговій травневій сесії Постійного Синоду УГКЦ опрацювати пропозиції і зреферувати їх.

Крім того, зазначено, що, висловлені думки мають стосуватися головної теми засідання Синоду і вони мають бути викладені в письмовій формі та надіслані на адресу Секретаріату Синоду. На конверті повинна бути зазначена повна зворотна адреса автора листа. Про це поівдомляє прес-служба Глави УГКЦ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *