ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджет цього року також буде соціальним – Пятак

|

Бюджет області цього року також буде соціальним, повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник голови ЛОДА з питань економіки Валерій Пятак. «Видатки на соціальну сферу суттєво зростають» – сказав він.

Зокрема, на 50 млн гривень зростають видатки на заробітну платню для бюджетників. Крім того, видатки на галузь освіти зросли на 36%. Також суттєве збільшення передбачено на медицину. Що ж стосується культури, то львів’янам не вдалося переламати спосіб формування видатків на цю галузь – кошториси на культури формують виходячи з числа мешканців області, а не наявності об ’єктів культури і пам’яток культури. Проте обласні чиновники вишукали додатково два мільйони гривень для галузі і запевняють, що цього разом з бюджетними призначеннями буде досить для функціонування галузі.

Попри те, що із загального фонду видатків 700 млн – це трансферти з державного бюджету, начальник головного управління фінансів Олег Демків зазначив, що з кожним роком збільшується сума, яка залишається в регіоні. Водночас він вкотре підкреслив, що бюджет області дуже централізований і треба проводити реальну роботу для того, щоби більше повноважень щодо розпорядження заробленими коштами мали регіони.

Водночас В.Пятак сказав, що у цьогорічному бюджеті вперше передбачено понад вісім мільйонів гривень на енергоощадні технології. Також вперше мільйон гривень призначені на здійснення грошової оцінки землі, призначеної для аукціонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *