ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зафіксовано порушення порядку використання повітряного простору держави

|

На Львівщині органи управління Повітряного командування “Захід” Повітряних Сил ЗС України зафіксували порушення порядку використання повітряного простору держави, екіпажем вертольоту Мі-2, про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони України.

Сумнозвісні події 11 вересня 2001 року у Сполучених Штатах Америки примусили уряди багатьох країн вжити додаткових заходів для забезпечення безпеки своїх громадян.

Відповідних заходів було вжито і в Україні. Зокрема, на рівні Кабінету Міністрів та профільних міністерств видані відповідні документи, які були спрямовані на підвищення безпеки на транспорті, особливо повітряному. Зокрема, категорично забороняються будь-які переміщення у повітряному просторі держави без сповіщення про це органів управління повітряним рухом.

Чергові сили та органи управління Повітряних Сил ЗС України приділяють цьому питанню велику увагу під час несення бойового чергування. Так, 10 січня органами управління Повітряним командуванням “Захід” було зафіксовано порушення порядку використання повітряного простору нашої держави екіпажем вертольоту Мі-2.

Після виявлення органами управління в зоні відповідальності Повітряного командування „Захід” невідомого повітряного судна на його борт було надіслано запит з вимогою підтвердити свою приналежність та маршрут руху. Лише після цього до Центру польотної інформації у Львові надійшла доповідь командира вертольоту Мі-2 авіакомпанії “Промінтерсервіс”, який повідомив що о 9.00 піднявся у повітря з майданчику у місті Броди, що на Львівщині для обльоту об’єктів нафтопроводу “Дружба” за маршрутом Броди-Жидачів-Стрий-Броди-Оженіно-Броди.

За даним фактом порушення Порядку використання повітряного простору України, зокрема, п.3 “недотримання порядку оповіщення про заплановані фактичні польоти, перельоти” ведеться розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *