ОСТАННІ НОВИНИ

Україна і Казахстан домовилися добудувати нафтогін від Бродів до Плоцька

|

Україна і Казахстан домовилися про спільну участь у добудові нафтогону «Одеса-Броди» до Плоцька (Польща), передає proUA . Зокрема, міністр палива та енергетики України Іван Плачков повідомив, що після ретельного вивчення техніко-економічного обґрунтування добудови ділянки нафтогону «Одеса-Броди» до польського Плоцька, яке надасть міжнародний фіно-німецько-грецький консорціум, казахська сторона приєднається до проекту.

Крім того, Плачков повідомив, що Україна і Казахстан домовилися про спільну розвідку і видобуток вуглеводнів на території Казахстану.

Як повідомлялося, 20 грудня в міністерстві економіки Польщі відбулася презентація попереднього бізнес-плану добудови трубопроводу «Одеса-Броди» до Плоцька, в якому також взяли участь представники Казахстану і України.

Казахстан неодноразово заявляв про підтримку євроазійського нафтотранспортного коридору для постачань каспійської нафти на базі нафтогону «Одеса-Броди-Плоцьк», який хочуть створити Україна і Польща.

Експерти фіно-німецько-грецького консорціуму, що готує техніко-економічне обґрунтування проекту, вважають мінімальним ризик інвестування коштів у добудову нафтогону.

Польща розраховує одержати дані консорціуму про прибутковість проекту до середини січня 2006 року.

За даними польського міністерства економіки, бізнес-план проекту найближчим часом також одержать представники Казахстану.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *