ОСТАННІ НОВИНИ

ЦВК зареєструвала Всеукраїнське об`єднання „Свобода”

|

6 січня на засіданні ЦВК було зареєстровано кандидатів у народні депутати, включених до списку Всеукраїнського об`єднання „Свобода”, про це повідомляє офійційний сайт ВО „Свобода”.

Центральна виборча комісія прийняла рішення зареєструвати 109 кандидатів по виборчому списку Всеукраїнського об`єднання „Свобода”.

Раніше, 3 січня 2006 року, Центральна виборча комісія прийняла постанову № 29, якою постановила звернутися до Міністерства юстиції щодо внесення ним подання до Верховного Суду України про заборону діяльності Всеукраїнського об`єднання „Свобода” та відкласти розгляд питання про реєстрацію кандидатів у депутати від ВО „Свобода”.

Відмову у реєстрації ЦВК намагалася аргументувати неконституційністю програмних засад ВО „Свобода”.

Підставою для ухвалення такого рішення стали положення „Програми захисту українців”, які передбачають необхідність заборонити комуністичну ідеологію, визнавши її людиноненависницькою, та ухвалити новий закон про громадянство, згідно з яким громадянство надається тільки особам, які народилися в Україні або є етнічними українцями, а натуралізовані чужоземці позбавляються українського громадянства за вчинення карних злочинів.

5 січня Мін`юст повідомив ЦВК, що не бачить підстав для внесення до Верховного Суду України подання про заборону діяльності ВО „Свобода” і не вбачає суперечності передвиборної програми з Конституцією України.

Таким чином, ЦВК повернулася до розгляду питання про реєстрацію виборчого списку ВО „Свобода”. На засіданні 6 січня за реєстрацію ВО „Свобода” проголосувало 9 членів ЦВК, проти – троє (М. Охендовський, О. Чупахін, Ж. Усенко-Чорна).

Спроба не допустити ВО „Свобода” до виборчого процесу показали, що об`єднання „Свобода” не вміщується у прокрустове ложе бутафорної демократії. Сьогодні ми перемогли, але свідомі того, що впродовж усього виборчого процесу будемо під постійним прицілом адмінресурсу – заявив лідер ВО „Свобода”, народний депутат України Олег Тягнибок.

Нагадаємо, 23 грудня 2005 року відбувся ХІІ (позачерговий) З`їзд Всеукраїнського об`єднання „Свобода” на якому був затверджений список кандидатів до Верховної ради України на вибори 2006 року.

На з`їзді затверджено також „Програму захисту українців” як виборчу програму ВО „Свобода”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *