ОСТАННІ НОВИНИ

Тягнибок вважає рішення ЦВК упередженим і незаконним

|

Ми й досі маємо «кучмівське» ЦВК – звідти забрали Ківалова, але там залишився і витає дух «ківалівщини». Так сьогодні прокоментував рішення ЦВК відмовити у реєстрації ВО «Свобода» лідер цього об’єднання, народний депутат України Олег Тягнибок. Він також висловив здивування з того приводу, що ЦВК реєструє антиукраїнські сили, а тих, хто захищає українців, свідомо не допускають до виборів.

«Сьогодні реєструють партію Вітренко, реєструють партію «Союз», котра своїм головним гаслом має «С намі Бог і Россія», але не реєструють ВО «Свобода» зі своєю «Програмою захисту українців» – це абсурдні речі. Я відверто подивований – ЦВК реєструє антиукраїнські сили, а тих, хто захищає українців, свідомо не допускають до виборів», – заявив він.

За словами О. Тягнибока, таке рішення ЦВК є упередженим і фактично незаконним.

«Це рішення упереджене, бо ще з самого початку ЦВК зробила низку процедурних порушень: досі не видано посвідчення для офіційного представника ВО «Свобода» у ЦВК, хоча усі відповідні документи з нашого боку були виготовлені практично бездоганно. Окрім цього, під час засідання ЦВК не були роздруковані і роздані матеріали про наші програмові засади, а тому присутні члени ЦВК могли лишень керуватися доповідями таких одіозних членів ЦВК, як пан Охіндовський та пані Стаднійчук (останніх ми ще досі добре пам’ятаємо, як вони ратували за Януковича)», – зазначив лідер ВО «Свобода».

«Щодо незаконності такого рішення. ЦВК упродовж семи днів повинна була або нам відмовити у реєстрації, або нас зареєструвати. Вчора завершився цей термін. А нас ні не зареєстрували, ні нам не відмовили. ЦВК просто передала справу до Міністерства юстиції, котре, у випадку виявлення порушень у нашій програмі мало б передати матеріали до Верховного Суду щодо зняття нас з реєстрації. Але тут цікава ситуація: згідно з рішенням Кабінету Міністрів, Міністерство юстиції офіційно розпочне свою роботу лише 10 січня, а реєстрація кандидатів офіційно завершується 9 січня. І тому, навіть коли 10 січня Мін’юст дасть позитивний для нас результат – це вже нічого не буде значити, бо ЦВК вже завершить реєстрацію політичних сил!», – наголосив О. Тягнибок.

На думку нардепа, ті пункти, які у програмі ВО «Свобода» ЦВК вважає незаконними, такими не є. «Це абсурдна думка. Ми хочемо законним судовим шляхом заборонити комуністичну ідеологію. До слова, цю ідеологію вже заборонила Польща, котра є країною Євросоюзу, а 14 грудня у Європарламенті, на пропозицією латвійських депутатів, також почали розглядати питання про засудження і заборону комуністичної ідеології. І у цій ситуації нам закидають порушення прав людини. Це є повний абсурд! Коли сьогодні вже відкрито говорять про голодомор, про 20 мільйонів знищених українців, чому тоді не кажуть, хто це зробив? А це робилось саме під комуністичними прапорами!», – заявив голова ВО «Свобода».

«Щодо наголошеної у нашій програмі необхідності ухвалення нового Закону про громадянство (відповідно до якого громадянство України надаватимуть тільки тим особам, що народилися в Україні і є етнічними українцями, а також пропонується позбавляти “натуралізованих чужоземців” громадянства України за здійснення карних злочинів), хочу зазначити, що це не ми таке вигадали. Аналогічний закон нині діє у США, Естонії, Латвії, Бельгії, Швейцарії, а Франція та Німеччина сьогодні ухвалюють ще більш жорсткі закони про громадянство. А коли ми ставимо питання щодо потенційної загрози для України з боку нелегальних емігрантів, захищаючи тим самим своє населення, до нас висувають претензії», – резюмував О. Тягнибок, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *