ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщині виділено більше 10 мільйонів метрів кубічних газу

|

Сьогодны у Львівській облдержадміністрації відбулася розширена нарада за участю членів оперативного Штабу з питань врегулювання газопостачання в області та керівників районних держадміністрацій. Перший заступник голови ОДА Мирослав Сеник поінформував присутніх про кроки, до яких вдається Уряд України, аби розв’язати газовий конфлікт із Росією. Повідомляє офіційний сайт ЛОДА.

Водночас він закликав представників органів державної влади в регіоні не робити публічних політичних коментарів на цю тему, зосередивши натомість всю увагу на вирішенні практичних проблем.


За словами п. Сеника, НАК “Нафтогаз України” виділив для Львівщини на січень 10 мільйонів 156 тисяч метрів кубічних газу. У грудні минулого року ліміт постачання газу для області становив 11 мільйонів 300 тисяч метрів кубічних.

Мирослав Сеник наголосив на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед населення про потребу економити газ. Адже специфіка Львівської області (на відміну, скажімо, від Донецької) полягає в тому, що головним споживачем “голубого” палива є саме населення. До слова, платить воно за газ значно менше, аніж росіяни. Тому підвищення вартості газу для населення – неминуче. Згідно з попередніми розрахунками, опалення трьохкімнатної квартири буде коштувати 100 гривень на місяць. Підвищення цін може позначитися на бюджеті малозабезпечених родин. Однак тут, за словами Мирослава Сеника, слід негайно задіяти систему державних субсидій, аби пом’якшити ціновий удар.

Водночас влада вживає заходів, аби помітно зменшити споживання газу і на підприємствах області. Так, для прикладу, Добротвірська теплоелектростанція вже переходить на альтернативне паливо – вугілля. Ведуться переговори із керівництвом Жидачівського паперово-целюлозного комбінату про зменшення споживання газу на 50 відсотків. Відповідна робота проводиться і на ряді великих львівських підприємств. Зрештою, усім промисловим споживачам газу будуть доведені ліміти, дотримання яких контролюватиме обласний оперативний Штаб.

Як зазначив Мирослав Сеник, нинішній рік повинен стати для області та України загалом роком енергозберігаючих технологій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *