ОСТАННІ НОВИНИ

Найкраща відповідь Росії – це зменшення споживання газу – Сірик

|

Найкращою відповіддю на газовий шантаж з боку Росії мало б стати зщменшення споживання газу, сказав сьогодні під час брифінгу в.о. міського голови Львова Зеновій Сірик. „Те, що робили упродовж цих днів росіяни – це блеф, бо ж вони самі мають бути зацікавлені як продавці у тому, щоби продати якомога більше газу споживачам” – заявив в.о. міського голови. Ще одним варіантом адекватної відповіді могло б стати приведення до ринкових цін на оренду об’єктів Чорноморського флоту Росії у Криму.

Що ж стосується ситуації у Львові, то З.Сірик заявив, що вона стабільна, бо упродовж останніх 15 років центр так пресингував Львів, що тепловики та інші комунальні підприємства звикли працювати на пониженому тиску. За його словами, вже зараз є кілька варіантів альтернативного забезпечення енергоносіями, серед них – мазут і вугілля. „Ці події змушують серйозно задуматися над зменшенням споживання газу і впровадженням енергозберігаючих технологій у всіх сферах” – сказав З.Сірик. За його словами, міська влада працює над цим і до кінця наступного року споживання газу в місті буде суттєво знижено.

За даними З.Сірика, зараз область споживає 10 млн кубів газу на добу і левова частка з цього припадає на Львів. Водночас він зазначив, що на промисловий сектор припадає до 30% від цих об’ємів, решта – населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *