ОСТАННІ НОВИНИ

10 тисяч новорічних ялинок продано на Львівщині

|

Лісогосподарські підприємства Львівської області на цьогорічну ялинкову кампанію запланували реалізувати 42 тисячі новорічних ялинок. На 29 грудня реалізовано понад 10 тисяч новорічних ялинок, – повідомили Західну інформаційну корпорацію у Державному управлінні екології та природних ресурсів Львівської області.

Під час рейдів працівники Держлісінспекції у Львівській області спільно з працівниками лісової охорони вилучили 30 новорічних ялинок, які незаконно перевозились в електропоїздах у Турківському районі. В Старосамбірському районі виявлено 2 випадки незаконного перевезення 171 новорічної ялинки. Шкода, нанесена лісовому господарству, становить 3 264 грн., матеріали скеровано в правоохоронні органи. Для охорони шпилькових насаджень та перевірки законності перевезення новорічних ялинок в Старосамбірському районі задіяний спецпідрозділ «Беркут».

Під час проведення рейдів у місцях торгівлі та перевезення новорічних ялинок в містах Дрогобичі, Трускавці, Бориславі вилучено 37 ялинок. Понад 30 ялинок вилучено під час проведення спільних рейдів у Львові.

На цей час працівники лісової охорони та Держлісінспекції в Львівській області склали 40 протоколів про незаконне вирубування ялинок. На лісопорушників загалом накладено 3 400 грн. штрафів.

З метою впорядкування заготівлі і реалізації новорічних ялинок та охорони шпилькових насаджень в передноворічний період виданий спільний наказ Львівського обласного управління лісового господарства, УМВСУ у Львівській області, УМВСУ на Львівській залізниці, державного управління екології та природних ресурсів у Львівській області. У цьому наказі визначено порядок заготівлі новорічних ялинок, встановлено, що єдиним документом на перевезення ялинок є товаротранспортна накладна ( форма 1-ТН ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *