ОСТАННІ НОВИНИ

Духовенство та миряни УГКЦ візьмуть участь у підготовці наступного Синоду

|

Духовенство та миряни Української Греко-Католицької Церкви будуть запрошені до участі у підготовці наступного Синоду Єпископів УГКЦ, який відбудеться у Львові 13-20 вересня 2006 року, розповів Блаженніший Любомир Гузар, Верховний Архієпископ Києво-Галицький. Про це повідомив прес-секретаріат Глави УГКЦ.

При цьому Глава УГКЦ пояснив, що згідно із традицією у роботі Синоду беруть участь тільки єпископи. Але, за словами Блаженнішого Любомира, іноді стається так, що вірні не відчувають важливості Синоду, як події в житті Церкви.

«Хочемо це змінити і внести в роботу Синоду щось нового. Ми б хотіли щонайменше під час підготовки Синоду дати відчути всім членам Церкви, що якщо вони бажають, то можуть взяти участь у цьому процесі», – продовжив Предстоятель УГКЦ.

Блаженніший Любомир нагадав, що як і минуле, так і майбутнє засідання Синоду присвячені питанню формування, виховання та життя священиків. Глава УГКЦ наголосив, що праця священиків є дуже важливою і рівень її виконання зазвичай відповідає рівневі духовності вірних.

Говорячи про спосіб участі вірних, Блаженніший Любомир повідомив, що у другій половині січня Владики УГКЦ звернуться до всіх членів Церкви з проханням висловити свої думки щодо формування і плекання покликання священика, освіти, формації, життя душпастиря на парафії тощо. Для ефективності співпраці буде запропоновано дотримуватися певного регламенту. «Ми не будемо входити у дискусію. Все, що буде написано ми приймемо, а тоді старатимемося це вивчити. Відтак цікаві, конструктивні думки будуть представлені для дискусії на Синоді», – пояснив Предстоятель УГКЦ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *