ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська молодь подарувала Путіну трубу

|

Півтораметрову трубу принесли сьогодні під стіни Генконсульства Російської Федерації у Львові представники молодіжних організацій «Пори», НСНУ і НРУ для того, щоби передати її у подарунок Президентові Росії Володимиру Путіну і компанії «Газпром». Ця акція є протестом проти позиції Росії у так званому газовому конфлікті. Труба стояла на вишиваному рушинку, а біля неї був портрет В.Путіна.

Понад 150 осіб періодично скандували «Ні газовому шантажу!» і «Путін – не так!». Аналогічне гасло було витиснуто на снігу трикольоровою – під колір російського прапора – зубною пастою «Аквафреш».

Представник івано-франківського осередку молодіжної НСНУ Юрій Міндюк заявив, що таким чином молодь України хоче сказати «Вова, досить!» спробам шантажувати Україну. «Він хотів приватизувати газотранспорту систему України, тому ми даруємо йому цю трубу, а як треба буде, то громадяни України подарують ще» – зазаничв Юрій Міндюк.

За його словами, позицію росії не можна розцінювати інкаше як шантаж, тому що ціни у 230 доларів за тисячу кубометрів, що їх пропонує «Газпром», є вищими, ніж для інших споживачів, а отже, йдеться про політку. На думку Ю.Міндюка, таким чном Путін намагається взяти реванш за минулоріцчну поразу своєї політики в Україні.

Пікетувальники також передали в консульство листа до керівництва Росії, у якому, зокрема, попереджають адресатів, що проситимуть керівництво України денонсувати угоду про перебування в Україні Чорноморського флоту Росії або ж пролонгувати її за світовими цінами, а також проситимуть відімкнути електропостачання радіолокаційних станцій у Севастополі та Мукачевому, бо із Заходу Україні небезпека не загрожує. Також у листі зазначено, що пікетувальники звертатимуться до орагнів місцевого самоврядування виставляти комерційну ціну за постачання електроенергії на військові об’єкти Російської Федерації на території України, а також до посольства, консульств і торгових представництв.

Листа працівники консульства взяли, а трубу попросили залишити біля воріт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *