ОСТАННІ НОВИНИ

Патріарший собор УГКЦ у Києві зведено на 2/3

|

Уже виконано 2/3 від усього обсягу будівельних робіт довкола Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ. Зокрема, зведено стіни, встановлено п’ять куполів та освячено їхні хрести. Також уже встановлено на місце хрест центрального купола, вибудовано цокольний поверх майбутньої патріаршої резиденції зі всіма необхідними комунікаціями. Цими днями ведуться роботи із монтування металевого каркасу центрального склепіння храму.

Як повідомив сьогодні Верховний архієпископ Києво-Галицький Блаженнійший Любомир Кардинал Гузар, у день Св. Миколая у Києві було оголошено останню фазу збору коштів на будівництво Патріаршого собору Воскресіння Христового. Усі зібрані кошти – це лише добровільні пожертви людей. УГКЦ свідомо не приймає пожертв від державних структур чи партій, аби зберегти Церкву вільною від зобов’язань, що у критичні моменти могло б зробити її невірною її покликанню, передає ЗІК.

«Ми розіслали до усіх владик практичні вказівки, як найкраще переводити збірку, – зазначив Глава УГКЦ. – Власне, це не лише збір грошей, а дії на Божу славу. Тому збір пожертв супроводжується молитвами. Ми закликаємо усіх до молитви, щоб цей храм послужив видимим символом єдності УГКЦ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *