ОСТАННІ НОВИНИ

У „Міленіумі” Святий Миколай роздавав подарунки дітям-сиротам

|

Урочисте відкриття обласної благочинної акції «Святий Миколай у Львові» за участі понад 100 потребуючих дітей Львівщини відбулося учора, 18 грудня, у розважальному центрі «Міленіум». За словами організаторів, на акцію запрошували понад 200 дітей, однак через погодні умови усі приїхати не змогли.

Діти подивилися мультфільм «Різдвяна мрія Анабель» та виставу львівського театру естрадних мініатюр “І люди, і ляльки” під назвою «Чарівна ніч». Також для дітлахів провели різноманітні конкурси (наприклад, хто краще – дівчатка чи хлопчики – заспівають пісню «Ой хто, хто, Миколая любить»), а згодом і дитячу дискотеку.

Наймолодші не соромилися розповідати вірші про святого Миколая та про листи, які вони йому написали. Усі діти, зокрема, неповносправні з реабілітаційного центру «Джерело», які теж були на святі, отримали подарунки: солодощі, фрукти, іграшки, та книжки.

За словами Тараса Яценка, у ніч на Святого Миколая дітям вже доставлено близько 800 подарунків, сьогодні акція продовжиться, зокрема, пакуночки від помічників Миколая отримають діти Львова, Трускавця, Сколівського та Турківського районів.

Українським волонтерам допомагають близько десяти поляків, які приїхали до Львова зі своїми подарунками. Вони радо стукають у двері небагатих сімей та вітають дітей з українським святом.

Близько двох тисяч дітей-сиріт, неповносправних та дітей з малозабезпечених сімей, які мешкають у Львівській області, отримають подарунки від Святого Миколая. Акцію «Святий Миколай у Львові» уже четвертий рік поспіль проводить Молодіжна християнська організація «Витанія» спільно з іншими організаціями, підприємствами та навчальними закладами.

Цьогоріч до акції долучилися Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ і, Львівська ОДА. Акцію також підтримав і Глава УГКЦ Блаженнійший Любомир Кардинал Гузар, передає Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *