ОСТАННІ НОВИНИ

На Сокальщині вірні зустрічали ікону Богоматері із Белза

|

Вірні Сокальської єпархії багаточисельно та з великою набожністю в неділю зустрічали ікону Богоматері. Від кордону аж до самого Белза, зупиняючись майже у кожному придорожньому селі, щоб люди прикладалися та молилися до славетного образу. Повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

При в`їзді у місто зібралася уся громада,- як греко-католики, так і православні. Вони співали релігійні пісні, спілкувалися, і зовсім не було помітно якихось поділів. Коли ікона “ступила” на белзьку землю, то відразу почалася тіснява, кожен хотів схопити своїм зором цей величний момент повернення копії вивезеної реліквії. Потім через ціле місто священики, на спеціальних ношах, несли ікону і поставили її для почитання у греко-католицької церкві св. Миколая. Відтак, через кілька днів це чудотворне зображення перенесуть до православної святині, а опісля ікону Белзької Богоматері буде поміщено в окремій каплиці – на місце, де вона колись перебувала.

Те, що поляки подарували українцям копію нашої давньої ікони із Белза, має особливе значення. Протягом довгого часу зовсім не говорилося, що найбільша святиня Польщі – образ Ченстоховської Богоматері – українського походження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *