ОСТАННІ НОВИНИ

Ялинки на Львівщині цього року охоронятимуть спеціально створені групи

|

Цього року ялинкові насадження охоронятиме дві спеціально створені мобільні групи, про це сьогодні під час наради повідомив заступник начальника Львівського обласного управління лісового господарства Ярослав Целень. Він повідомив, що одна група працюватиме у Старосамбірському та Турківському районі, які, на думку лісників, є найбільш проблемними, а друга група працюватиме безпосередньо у Львові.

За його словами, «до числа груп ввійдуть працівники головного управління лісового господарства, управління екології та правоохоронці». Крім того, він повідомив, що цього року до охорони лісонасаджень також долучать спецпідрозділ «Беркут» з метою посилити контроль вирубуванням ялинок.

Також львівська обласна рада три роки тому прийняла рішення про заборону вирубки найціннішого дерева – ялиці білої терміном на десять років. Львівська облрада запропонувала підтримати це рішення Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій обласним радам, проте, за словами пана Целеня, „сусідні регіони не зацікавлені у збереженні такого цінного дерева”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *