ОСТАННІ НОВИНИ

Любомир (Гузар) зустрівся в Одесі з мером та головою ОДА

|

Блаженніший Любомир (Гузар), Верховний Архієпископ Києво-Галицький УГКЦ, 11-12 грудня 2005 року на запрошення Преосвященного Владики Василя (Івасюка), Екзарха Одесько-Кримського, перебував у цьому екзархаті. У перший день Глава УГКЦ освятив дві церкви (каплиці) у Одесі та Южному. Другий день перебування Любомира (Гузара) в Одесі бу в присвячен ий офіційни м візит ам . Про це повідомив прес-секретаріат УГКЦ.

У понеділок о 10 годині ранку Блаженніший Любомир та Владика Василь зустрілися з мером Одеси п. Едуардом Гурвіцем у приміщенні Одеської міської ради. У розмові Глава УГКЦ передусім подякував міському голові за його сприяння у створенні ради Церков міста. За словами Блаженнішого Любомира , така рада, подібно як і Всеукраїнська рада Церков, сприяє порозумінню та зближенню різних конфесій. У свою чергу мер висловив готовність і надалі робити необхідні кроки у цій ділянці.

Відтак у приміщенні Одеської обласної державної адміністрації Предстоятель УГКЦ та Екзарх Одесько-Кримський зустрілися із головою обласної адміністрації п. Василем Цушком. Під час зустрічі співрозмовники торкнулися потреби створення обласної ради Церков, питання викладання у школах християнської етики, необхідності, згідно із Конституцією України, рівного ставлення до всіх релігійних деномінацій і т. д. Голова Одеської облдержадміністрації зокрема сказав, що Одещина – це регіон відомий своєю толерантністю до всіх національностей, які тут проживають, а їх є 133. На його думку УГКЦ відповідає духові цієї місцевості, адже кожний відзначає віротерпимість її членів та повагу до інших конфесій.

Ще одним місцем, куди завітав Блаженніший Любомир під час свого офіційного візиту став Одеський дитячий реабілітаційний центр. Одеський центр медичної, психологічної та соціальної реабілітації дітей з патологією центральної нервової системи й опорно-рухового апарату був відкритий у вересні 1996 року. З

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *