ОСТАННІ НОВИНИ

Програму впровадження сімейної медицини розроблять до 24 грудня

|

Колегія облдержадміністрації доручила Головному управлінню охорони здоров’я ЛОДА до 24 грудня цього року розробити регіональну програму впровадження сімейної медицини на період 2006-2010 років та подати її для затвердження в облдержадміністрацію, а також створити при головному управлінні охорони здоров’я Координаційну раду з впровадження сімейної медицини, залучивши до її складу науковців та представників громадських організацій Львівщини. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Крім цього ГУОЗ ЛОДА доручено провадити моніторинг задоволеності населення якістю послуг первинної медико-санітарної допомоги незалежними експертними інституціями (перевага громадським організаціям).

Головам районних державних адміністрацій, міським головам міст обласного значення доручено взяти під особистий контроль стан впровадження сімейної медицини в районах та містах області, передбачати кошти з місцевих бюджетів для забезпечення сімейних амбулаторій автотранспортом, медичною технікою, лікарськими засобами, розглянути можливість виділення в межах чинного законодавства житла для сімейних лікарів, скерованих з медичних навчальних закладів за державним розподілом у сільську місцевість. Крім цього ЛОДА просить сприяти впровадженню різних форм власності в закладах первинної медико-санітарної допомоги в тому числі приватної лікарської практики сімейної медицини.

Контроль за виконанням рішення Колегії покладено на заступника голови облдержадміністрації Ярослава Пітка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *