ОСТАННІ НОВИНИ

Хрест пам’яті жертв голодомору у Львові просто щез

|

В неділюхрестпам`яті жертв голодомору, що на вулиці К. Левицького, алея навпроти будинку Російського консульства просто щез, про це повідомив заступник голови Львівської організації з питань пропоганди та агітації ВО “Свобода”Юрій Наумко. “Хрест був зроблений із дерева та важив близько десяти кілограмів”, – сказав він.

Хреста було самовільно встановлено в суботу, 27 листопада, в День пам`яті жертв Голодомору активістами ВО „Свобода” та громадянами Львова з метою привернення уваги до позиції Росії стосовно Голодомора. „Ми зверталися до міської ради з проханням дозволити поставити хрест, але відповіді ми ще не отримали”, – сказав Ю. Наумко.

На його думку, цей хрест надто міг заважати консулу Росії у місті Львові, бо він „взагалі заперечив факт створення російсько-комуністичною імперією Голодомору, назвавши його звичайним голодом”.

Наразі Ю. Наумко зауважив, що є заяви до міліції та служби безпеки України. „ЛМО ВО „Свобода” вважає неприпустимим руйнування пам`ятних хрестів жертвам російсько-більшовицького тоталітарного режиму та вимагає від правоохоронних органів швидкого та результативного розслідування цієї справи”, – повідомив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *