ОСТАННІ НОВИНИ

Свобода слова забезпечить незупинний процес розвитку української демократії - Курпіль

|

28 листопада керівник Львівського обласного виборчого штабу Блоку Юлії Тимошенко Степан Курпіль взяв участь у Міжнародній конференції «Нові виклики новим демократіям», що відбувалась у Львівському національному університеті імені Івана Франка, повідомила „Львівський портал” прес-секретар С.Курпіля Оксана Колодрубець.

Участь у конференції брали представники наукових кіл шведських, прибалтійських, польських, російських та українських університетів. Найважливіші питання, що обговорювались учасниками міжнародної конференції, в першу чергу стосувались демократичних процесів у всіх найважливіших сферах української держави. Ця тема розглядалась через призму подібних ситуацій, які раніше мали місце в країнах Центральної та Східної Європи. До обговорення цих питань завдяки організації аудіозв’язку долучився і парламент Швеції. Зокрема, учасники міжнародної конференції у Львові послухали думки парламентаріїв Швеції стосовно необхідності прийняття головних законопроектів, на підставі яких Україна зможе розвиватись за напрямком розвинених європейських держав.

Виступаючи перед присутніми на конференції керівник Львівського обласного виборчого штабу Степан Курпіль наголосив на важливості повного забезпечення свободи слова в Україні, особливо у передвиборчий період, що, безперечно, спричинить незупинний процес розвитку української демократії, побудову громадянського суспільства.

С.Курпіль також повідомив учасникам Міжнародної конференції, що у виборчій програмі блоку чітко окреслені плани на інтеграцію України в ЄС та вступу нашої держави в НАТО. «В свою чергу, Україна теж повинна отримати певні сигнали від європейської спільноти, які довели б бажання Євросоюзу бачити Україну демократичною державою, особливо після Помаранчевої революції», – зазначив керівник обласного виборчого штабу БЮТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *