ОСТАННІ НОВИНИ

Сільмашівці не порозумілися із Олійником

|

Близько півтори сотні працівників „Львівсільмаш” сьогодні зустрілись із гловою Львівської облдержадміністрації Петром Олійником, проте дійти згоди їм так іне вдалось. Голова ОДА запевнив сільмашівців, що основною загрозою затримки по виплаті заборгованості зарплати є заява „обленерго”, за його словами, як тільки йому вдасться домовитись із його керівництвом, аби воно відкликало заяву, то 1 грудня відбудеться суд, котрий має затвердити новий план санації і лише тоді через 5-6 днів працівники зможуть отримати зарплату, борг якої вже зріс до поділки три мільйони гривень.

Сама зустріч проходила у досить гучній атмосфері, бо слухати Олійника працівники довго не хотіли: перебивали часто хамили йому. Перед півсотнею обурених людей виступив і представник ініціативної групи працівників „Сільмашу” Петро Онищак, виступ якого Олійник назвав „голим популізмом та грою на почуттях простих людей”, бо на його думку він не докінця відвертий із працівниками.

Наразі суд має вирішити долю потенційного інвестора, котрий погоджується виділити на завод 20 мільйонів гривень, частина яких має погасити боргт по заробітній платі та погасити борг заводу. Крім того, Олійник сказав, що зобов ’яже інвестора відновити роботу на заводі.

„Крім того що виробляти, треба щей кудись збувати продукцію, – наголосив Олійник – тому я вже зустрічався із Міністром сільського господарства і попросив, аби в наступному році в держбюджеті передбачили кошти, які мають піти на державне замовлення закупівлі продукції заводу”.

Щодо активів заводу, яких завод має 87 мільйонів Олійник підкреслив: „ Як тільки суд затвердить план санації ми обов’язково проведемо експертну оцінку й інвентаризацію всіх об’єктів, які належать ВАТ завод „Львівсільмаш” і лише тоді можна буде говорити про реальну вартість заводу, бо теперішня його оцінка в 16 мільйонів є просто смішною і абсурдною”.

Щодо однієї із вимог сільмашівців – підібрати директора заводу, то Олійник підкреслив, що “директора можуть призначити лише на зборах акціонерів, а провести їх неможливо,бо невідомо де знаходиться переважна кількість акціонерів”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *