ОСТАННІ НОВИНИ

МНС просить львів’ян бути обрежними в зимовий період

|

Начальник Головного управління МНС України в Львівській області Сергій Дмитровський звернувся до мешканців області, аби ті були вкрай обережні в зимовий період. Повідомляє прес-служба ГУ МНС України в Львівській області. Текст звернення до громадян подаємо повністю:

„У зв’язку з погіршенням погодних умов та зниженням середньодобової температури Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій занепокоєне зростанням ймовірності виникнення надзвичайних ситуацій в країні. Серед найбільш характерних загроз безпеці життєдіяльності населення є утворення значних площ з ожеледицею на дорогах і тротуарах, коливання температури (часом різкі), що призводять до падіння снігу та льодових бурульок з дахів, утворення крихкого льоду на водоймах. Не виключене ускладнення або окремі надзвичайні ситуації у комунальному господарстві, енергетиці, зв’язку через сильні опади (сніг, мокрий сніг, дощ зі снігом) та ускладнення в роботі транспорту.

Замисліться: з початку року на території області виникло 1788 пожеж, внаслідок яких 116 осіб загинуло, з них 2 дитини та 94 особи травмована, з них 7 дітей. В області сталося 17 надзвичайних ситуацій, в результаті яких 23 особи загинуло та 54 – травмовано. Наслідком 284 некласифікованих надзвичайних подій стала загибель 72 людей. Ще 156 осіб отримали травми. Через недотримання правил безпеки на водних об’єктах обірвалося життя 94 людей, серед яких 15 – діти.

Головне управління МНС України в Львівській області звертається до громадян із закликом проявляти особливу пильність та обережність при використанні обігрівачів, газового і електричного обладнання та устаткування. Утримайтеся від виходу на лід та не допускайте на нього дітей! Похолодання загрожує обмороженнями при неправильному підборі одягу, перебуванні на свіжому повітрі у стані алкогольного сп’яніння. Слід також утриматись від подорожей автомобілем, походів у гори, ліс а також одиночних переходів на далекі відстані навіть у межах одного населеного пункту.

Окремо звертаюся до керівників підприємств, установ та організацій з проханням виявити підвищену увагу при використанні електричного, газового, обігрівального та іншого обладнання на виробництві. Особливого піклування потребують системи життєзабезпечення та енергопостачання міст, населених пунктів, підприємств та установ.

Ще раз звертаюся до всіх громадян: лише дотримуючись правил безпеки, будучи уважними до себе та ближніх ми зможемо уникнути більшості „сезонних” небезпек, попередимо травмування та нещасні випадки”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *