ОСТАННІ НОВИНИ

Святкування нового урожаю вина «Божолє Нуво» триває у Львові

|

Львівські любителі вина святкують появу молодого французького вина «Божолє Нуво» ( Beaujolais Nouveau ) останнього урожаю. Це єдине вино у Франції, яке потрапляє в продаж практично відразу після збору врожаю винограду, оминаючи витримку в бочках. Існує традиція відкорковувати пляшку «Божолє Нуво» о 12 годині ночі в третій четвер листопада, символічно святкуючи новий рік вина.

Вино виготовляється винятково в Бургундії в районі Божолє. Для виготовлення «Божолє Нуво» підходить лише один сорт винограду – чорний Гаме з білим соком. Особливий смак цього вина дав йому право носити назву найбілішого вина серед червоних і найчервонішим серед білих вин.

Сьогодні «Божолє Нуво» імпортується у 192 країни світу, у Львові ж його можна придбати лише в бутіку «Королівство вин. Вина королів», що на площі Ринок, 12. Вартує таке задоволення не так вже й багато – близько 75 гривень за пляшку.

Як розповів сомельє (знавець вин) Сергій Черменєв, 17 листопада, у перший день продажу молодого «Божолє Нуво», львівські винолюби, постійні клієнти клубу «Королівства вин», мали нагоду продегустувати вино цьогорічного урожаю. За словами сомельє, за французькими законами «Божолє Нуво» вважається молодим до 1 березня наступного року.

Власне специфіка виробництва «Божолє Нуво» полягає в тому, що його виготовляють із цілих, акуратно зібраних вручну виноградних грон, що надає вину смак свіжого винограду. Саме тому, як стверджує сомельє «Королівства вин» Сергій Черменєв, близько 70 відсотків молодого Божолє розкуповують у перші три тижні його продажу, як в Україні, так і за кордоном.

«Божолє Нуво» не єдина продукція, яку виготовляють в районі Божолє, не варто забувати і про інші найменування, яких в гамі Божолє є близько дванадцяти. Кожна з цих марок має власний характер і смак, які по-своєму підходять до різних страв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *