ОСТАННІ НОВИНИ

Очікуване невиконання бюджету Львова за рік - 20,7 мільйона гривень

|

Невиконання бюджету Львова спостерігається за десять місяців поточного року. За цей час до загального фонду надійшло 325,2 мільйона гривень, що складає 74,4 відсотка до плану на рік. Відтак відставання становить 29,5 мільйона гривень. За попередніми розрахунками, очікуване невиконання бюджету за рік становитиме 20,7 мільйона гривень. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила заступник міського голови з фінансових питань Любов Максимович.

Відставання пояснюється невиконанням плану надходжень податку з доходів фізичних осіб. За словами пані Максимович, спостерігається тенденція: за 9 місяців 2005 року невиконання складало 26,5 мільйона гривень, за 10 місяців – 29,1. Тобто за жовтень відставання збільшилося на 2,6 мільйона гривень.

«Але є резерви, і над ними треба працювати, аби максимально забезпечити надходження до бюджету заборгованості, яка склалася”, – зазначила пані Максимович.

Цими резервами надходжень, за словами Любові Максимович, є перш за все заборгованість платежів з податків. Станом на 1 жовтня, за даними податкової інспекції, ця заборгованість складала 8,9 мільйона гривень.

Крім цього заборгованість із виплати зарплати складає 18,8 мільйонів гривень, і якщо забезпечити її виплату, то місто б додатково одержало 1,8 мільйона гривень податку на доходи з фізичних осіб.

Ще одним резервом надходження до бюджету є заборгованість із виплати орендної плати за майно, яка становить на даний час 1,9 мільйона гривень. «За оперативними даними, станом на 1 листопада зареєстровано 3 тисячі 26 орендарів нежитлових приміщень, з яких 1 тисяча 41 орендар мають заборгованість за сплату оренди», – зазначила Любов Максимович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *