ОСТАННІ НОВИНИ

Львів освоїв лише 26 мільйонів гривень державної субвенції

|

Лише 26 мільйонів гривень, із виділених на сьогодні з держбюджету на святкування 750-річчя 44 мільйонів, вдалося освоїти управлінню капітального будівництва Львівської міської ради станом на 19 листопада цього року. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила заступник міського голови з фінансових питань Любов Максимович.

«На даний час ми одержали 44 мільйони гривень за рахунок субвенції з державного бюджету на збереження історичної забудови міста та об ’єктів історико-культурної спадщини Львова згідно з постановою Кабінету Міністрів України, з тих 50 мільйонів, які були передбачені на 2005 рік для проведення робіт до 750-річчя Львова. З них профінансували за пропозицією управління капітального будівництва 26 мільйонів гривень. Ще на рахунку управління перебуває 18 мільйонів гривень», – сказала Любов Максимович.

З цих коштів станом на 19 листопада 2005 року спрямовано на науково-дослідні та реставраційні роботи, пов’язані із збереженням історичної забудови Львова понад 11 мільйонів гривень. Ці кошти витрачені на реконструкцію та реставрацію пам’ яток архітектури, а зокрема, Ратуші, будинків по вулиці Краківській, палацу Потоцьких, Каплиці Боїмів, будинку міського арсеналу, будівлі драмтеатру імені Заньковецької, споруди собору Святого Юра тощо. Ще понад 853 тисячі гривень витрачено на упорядкування музею «Личаківській цвинтар».

На реконструкцію інженерного та шляхово-мостового господарства в історичній забудові міста профінансовано більше шести мільйонів гривень, а на реконструкцію житлового господарства – понад 4 мільйони 100 тисяч гривень.

Майже 774 тисячі гривень витрачено на реставрацію об’єктів культури та мистецтва, а зокрема органа в Будинку камерної та органної музики, Першого українського театру дітей та юнацтва, Музею народної архітектури і побуту. А на реставрацію об’ єктів освіти із коштів державної субвенції витрачено понад 2 мільйони 121 тисячу гривень, за які були проведені ремонтні та реставраційні роботи у школах та гімназіях Львова. Що ж стосується об ’ єктів охорони здоров ’я, то на їх ремонти та реставрацію витрачено дещо більше 986 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *