ОСТАННІ НОВИНИ

Лясковська та Федорів розкопали нову земельну аферу

|

Депутати Львівської міської ради, члени УНП, заявляють про земельну аферу неподалік від Львова. Зокрема, депутат міської ради Віра Лясковська стверджує, що кілька днів тому Господарський суд Львівської області прийняв рішення, яким зобов’язав сільську раду Грибович укласти угоду купівлі-продажу 32,2 гектара землі під житлово-дачне будівництво. Про це вона повідомила сьогодні під час прес-конференції.

Позивачем у справі виступав виробничий кооператив „Ремонт”, який ще 1995 року уклав угоду про купівлю земельної ділянки з Грибовицькою сільською радою, але тоді Грибовичі скасували своє рішення про продаж землі, бо кооператив не сплатив компенсацію за ліси. Щойно цього року ці кооператори знову звернулися до сільської ради за цією ділянкою, аби її купити, але Грибовицька сільрада не віддала її, відтак кооператори звернулися до суду.

Як стверджує Віра Лясковська, документи подані у суд, є підробленими, тому що насправді в них йдеться не про земельну ділянку в селі Колонія, яка входить до Грибовицької сільської ради, а про дві ділянки неподалік Брюхович, які є на території рекреаційної зони, є лісами I категорії, і належать Львівській міській раді. „Там не можна нічого будувати, бо це ліси, які перебувають під охороною”, – заявляє Лясковська.

Лясковська стверджує, що позивачі подали в суд документи, згідно з якими село Колонія було сусіднім до цих двох земельних ділянок, хоча насправді їх відділяє кілька кілометрів. Тобто вони підробили документи, крім цього Лясковська стверджує, що підроблені печатки та підписи посадових осіб.

Віра Лясковська розповіла також, що фірма, яка робила оцінку цієї землі заявила, що орієнтовна вартість землі – дещо більше двох мільйонів гривень, проте незалежна експертиза встановила, що оскаржувана земля оцінюється в п’ятдесят мільйонів гривень.

Відтак Віра Лясковська разом з депутатом обласної ради Ларисою Федорів звернулися до прокурора області, і зараз прокуратура проводить перевірку. Крім цього до пориродоохоронної прокуратури звернувся голова сільської ради Грибович, з проханням, щоб прокуратура подала скаргу на рішення Господарського суду, і, за словами Лясковської, в четвер ця скарга має бути подана. Вона вважає, що в справі є склад злочину, а отже має бути порушена кримінальна справа, але це вирішуватиме прокуратура.

Депутати вважають, що до цієї справи причетні ті ж люди, які намагалися незаконно заволодіти 20 гектарами лісу I категорії у Брюховичах. Як сказала Віра Лясковська, „у цій історії адреса та ж сама – проспект Чорновола, 63”.

Крім цього Лясковська стверджує, що згідно із Земельним Кодексом, всю процедуру купівлі землі треба починати заново, оскільки ділянку не можна продавати без конкурсу в одні руки. Відтак суд, за її словами, спонукає сільську раду Грибович порушувати закон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *