ОСТАННІ НОВИНИ

Збройні сили поповнюють освіченіші новобранці

|

Відбір та прийом молодих призовників, їх розміщення, попереднє навчання та адаптація до умов військової служби уже завершилися у військах Західного оперативного командування. Цієї осені до військ ЗахОК призвали близько 1 тисячі 700 новобранців. Цей призов юнаків у півтора рази більший, ніж весняний, – повідомив прес-центр Західного оперативного командування.

Професійно-психологічний відбір призовників здійснювали сімдесят три психолога центрів соціальних служб для молоді, двадцять офіцерів структур з гуманітарних питань. У військових частинах заздалегідь були підготовлені казарми, підібрані адміністрації для роботи з молодим поповненням, створені всі умови щодо недопущення випадків переохолодження.

Як відзначає прес-служба ЗахОК, позитивною тенденцією є зростання освітнього цензу новобранців – лише 0,8% рекрутів мають неповну середню освіту, а понад третину – здобули середню освіту. Натомість людей з незакніченою вищою освітою 8%, а із вищою освітою – 10%. Як стверджують в прес-центрі, це позитивний результат, бо ще кілька років тому людей з вищою освітою серед призовників майже не було.

За результатами попереднього вивчення соціально-психологічної характеристики молодого поповнення призову осінь 2005 року, складено їх соціальний портрет: 40 % юнаків – мешканці міст, 60 % – з сільської місцевості. З них 15 % виховувались у неповних сім’ ях, 0,1 % – родичами, 5 % – з сімей, де батьки безробітні.

Як підкреслено у повідомленні, командувач військами Західного оперативного командування Михайло Куцин наказав взяти під жорсткий контроль адаптацію кожного із новобранців – командири мають забезпечити щоденні опитування поповнення і проводити тілесний огляд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *