ОСТАННІ НОВИНИ

Виставку про рятівника євреїв відкрили у Львові

|

Відкриття виставки “Рауль Валенберг – сила однієї людини”, за участю Надзвичайного і Повноважного посла Швеції в Україні Йон-Крістера Оландера, триває у Львівському Палаці мистецтв. Організатори підійшли досить творчо до приміщення, в якому пройде виставка, і оформили його так, аби відвідувачі відчули дух самого Рауля Валенберга. Зокрема на виставці представлені його особисті речі.

У відкритті мають взяти участь директор Львівського Палацу мистецтв Роман Наконечний, голова ЛОДА Петро Олійник, заступник голови Львівської обласної ради Ігор Держко та представники Шведського інституту і Єврейського музею в Стокгольмі.

До Львова із виставкою завітала і пані Аліса Броер, якій свого часу Рауль Валенберг врятував життя. Через незадовільний стан здоров ’я жінка не може подорожувати всюди із виставкою, але до Львова вона приїхала. Під час виставки охочі зможуть подивитись фільм про Рауля Валенберга за участі Аліси Броер.

Львів став другим містом після Києва, де проходить виставка. Вперше вона експонується за межами Швеції саме в Україні. Після Львова виставка ще два роки подорожуватиме містами Європи, зокрема у Варшаві, а потім в одному із міст Росії. В списку міст, куди завітає виставка є також Бухарест та Єрусалим. Виставка “Рауль Валенберг – сила однієї людини” оповідає про життя і діяльність шведського бізнесмена і дипломата Рауля Валенберґа. Наприкінці війни, восени 1944 року Раулеві Валенберґові вдалося врятувати життя десяткам тисяч євреїв у Будапешті. 17 січня 1945 року його заарештували в Будапешті та відправили до в ’язниці в СРСР. Відтоді його доля невідома.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *