ОСТАННІ НОВИНИ

У четвер Рада змінюватиме Закон про вибори в частині діяльності ЗМІ

|

Верховна Рада у четвер, 17 листопада, має намір внести зміни до Закону про вибори народних депутатів у частині, що стосується діяльності ЗМІ під час виборчої кампанії. Про це у понеділок в інтерв’ю журналістам після погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій і груп повідомив в.о. голови Комітету ВР з питань свободи слова Сергій Правденко, передає кореспондент «proUA».

Правденко відзначив, що за внесення відповідних змін до Закону про вибори виступає більшість депутатських фракцій і груп. При цьому він не уточнив, скільки конкретно народних депутатів можуть підтримати цю ініціативу, обмежившись фразою, що «голосів вистачає».

Згідно із законопроектом, напрацьованим Робочою групою, питання про позбавлення телерадіокомпаній ліцензій за порушення виборчого закону розв’язуватиметься виключно в судовому порядку при залученні Національної ради з питань радіо і телебачення. Крім того, згідно із запропонованими змінами, журналісти матимуть право коментувати ті або інші політичні події.

Законопроект також дає чіткі визначення поняттям «політична реклама» і «політична агітація». Зокрема, згідно із законопроектом, політична реклама є однією з форм виборчої агітації, що оплачується за рахунок виборчого фонду політичної сили.

Законопроект також забороняє розміщувати безкоштовно інформацію, що належить до політичної агітації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *