ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські журналісти посадили експериментальний ліс у Бродівському районі

|

Львівські журналісти сьогодні взяли участь у виробничому експерименті із садіння дубового лісу за новітньою технологією, зокрема з використанням таблет „ GIFFY -7” – Forestry . Садіння медіалісу у Бродівському районі поблизу села Заболотці, що за 80 кілометрів від Львова, організував Львівський прес-клуб реформ.

Експериментальна ділянка, загальна площа якої складає три гектари, поділена на три частини: на одній ділянці висаджені однорічні саджанці, на іншій прорісші жолуді.

А на третій ділянціпредставники львівських засобів масової інформації сьогодні допомагали бродівським лісникам висаджувати «таблеткові саджанці». Садивний матеріал, вирощений в таблетах (вони складаються з торфосуміші, обвитої марлею) добре зберігає кореневу систему та всі поживні речовини , які потрібні для нормального росту саджанців.

За словами заступника начальника Львівського обласного управління лісового господарства Ярослава Целеня, ця технологія забезпечує значний лісничий та економічний ефект. „Дерева висаджені за новою технологією ростуть значно швидше. Однак, як вони себе поводитимуть далі наразі не відомо. Відтак за ростом експериментальних саджанців стежитимуть науковці з Львівського лісотехнічного інституту” – пояснив головний лісник області.

Нову технологію висадки дерев львівські лісники запозичили у своїх колег зі Словаччини. Сама система придумана канадськими спеціалістами. В Україні таблетки GIFFY -7” – Forestry можна придбати лише в київського посередника.

Ще минулого року управління лісового господарства закупило понад 180 тисяч таблет „ GIFFY -7” – Forestry на загальну суму 2,5 тисячі доларів США.

Вартість одного гектара культур, створених класичним методом, становить 2,5 тисячі гривень. В той час як прогнозована вартість створення гектра культур з використанням посадкового матеріалу з закритою кореневою системою тсновить 1927 гривень. Вартість одного „таблеткового саджанця” становить 83 копійки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *