ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде Х фестиваль оперного мистецтва ім. Соломії Крушельницької

|

У стінах Львівського національного театру опери та балету 16 листопада розпочнеться Х фестиваль оперного мистецтва імені Соломії Крушельницької, присвячений пам ’яті Ігоря Лацанича, котрий був засновником фестивалю. Організатори планують провести фестиваль за власні кошти, бо поки обіцяних грошей держава ще не виділяла, про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор оперного театру Тадей Едер.

Він зазначив: „ Як попередніх років, так і цього року фестиваль практично не фінансується державою на тому рівні, який би хотілось” , однак додав, що зараз йдуть переговори з Міністерством культури та з управлінням культури аби виділити бодай якісь кошти на проведення фестивалю” .

«Ми розраховували на сто тисяч гривень дл япроведення фестивалю, але якби нам виділили 30 тисяч, ми були б дуже раді», – зазначив пан Едер.

Фестиваль розпочнеться 16 листопада із покладання квітів до могили Соломії Крушельницької, що на Личаківському цвинтарі, а потім до її пам’ятника в приміщенні театру. Протягом п’яти днів охочі зможуть почути ”Карміну Бурану”, за участізапрошеного дитячого хору „Дударик”, „Мадам Баттерфляй”, „Травіаті” та „Бал маскарад” та гала-концерт. Завершиться фестиваль гала-концертом, на який зокрема запрошені Наталка Кисла та Тетяна Захарчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *