ОСТАННІ НОВИНИ

Пам`ятний знак на Марсовому полі комуністи встановили з порушеннями - Гавришкевич

|

Директор музею „Личаківський цвинтар” Ігор Гавришкевич збирається подати звернення до органів МВС, щодо встановлення законності подій 7 листопада 2005 року на Марсовому полі, під час яких активісти ЛОК КПУ встановили на території меморіалу „Личаківське військове кладовище” (Марсове поле) на вулиці Мечникова пам’ятний знак з написом „В пам’ять безвинних жертв терору ОУН-УПА”.

На думку Ігоря Гавришкевича, активісти ЛОК КПУ порушили низку законів, коли встановлювали цей знак, а саме Закон України „Про поховання та похоронну справу”, інструкцію про порядок утримання території музей-цвинтар „Личаківське кладовище”, зокрема, меморіалу „Личаківське військове кладовище”, що є пам’яткою історії, а також закон „Про охорону культурної та історичної спадщини”.

„Я обов’язково подам звернення в міліцію, але думаю, що міліція і без звернення мала б зафіксувати цей факт порушення, бо під час цих подій були присутні високопосадовці внутрішніх справ. На мою думку, це звернення нічого не дасть, тому що там, де задіяні будь-які політичні партії, їх важко притягнути до відповідальності і вжити певні санкції”,- зазначив Ігор Гавришкевич.

За словами Ігоря Гавришкевича, одразу після закінчення мітингу „праві сили” прибрали встановлений комуністами знак, передає „Гал-інфо”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *