ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині стало на 80 тисяч виборців менше

|

Число виборців у Львівській області зменшилося приблизно на 80 тисяч осіб, порівняно з виборами минулого року і становить зараз 1 мільйон 946 тисяч , сказав сьогодні під час засідання прес-клубу „Львівський вибір-2006” заступник керівника регіональної робочої групи обліку виборців Роман Балух.

За його словами, число виборців зменшилося, оскільки була проведена дуже детальна звірка списків і було знайдено чимало людей, які уже давно померли, але все одно були внесені до списків виборців.

За словами Р.Балуха, списки у Львівській області практично стоврювалися наново, щоби не повторювати помилок з минулого. Вже зараз до ЦВК передано списки, де у 96% вказано всі необхідні дані, включно з місцем народження, як того вимагає новий виборчий закон, а щодо решти, то йде процес уточнення. Це стосується здебільшого тих людей, які народилися за межами теперішньої України і місце народження яких треба уточнити.

Р.Балух зазначив, що з першого листопада виборці мають право перевірити наявність себе у списках і за якихось неточностей написати відповідні заяви до робочих груп. Таких груп діє 29 по усій області і їх керівництво розміщене по районих адміністраціях. Хоча ознаймитися зі списками можна і в сільрадах, і по жеках, але заяви карще писати вже за мцісцем розташування районих робочих груп. Виборці матимуть шнас перевірити правильність списків ще напередодні виборів, коли уже будуть створені дільничі комісії і там можна буде ознаймитися зі списками виборців. Однак за кілька днів до виборів щось змінити можна буде лише за рішенням окружної кмісії або ж суду, так що робити первірку треба до нового року, як це каже закон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *