ОСТАННІ НОВИНИ

Керівники митних служб України та Польщі домовились про тіснішу співпрацю

|

Голова Державної митної служби України Олександр Єгоров провів робочу зустріч з керівником Митної служби Республіки Польща Веславом Чижовичем. Зустріч проходила в місті Перемишль (Польща) за участю начальників прикордонних митниць, до зони діяльності яких входить ділянка українсько-польського кордону. Про це повідомила прес-служба Держмитслужби України.

Керівники митних служб суміжних держав обговорили стан і перспективи співробітництва в галузі митної справи, ситуацію в пунктах пропуску на українсько-польському кордоні, питання розвитку співробітництва між митними органами країн-сусідів на спільній ділянці кордону.

Сторони погодилися продовжити роботу з удосконалення механізмів співпраці, зокрема, шляхом укладання домовленостей з обміну інформацією між прикордонними митницями, а також розширення міжвідомчого співробітництва у сфері контролю митної вартості товарів.

За результатами відвідання пунктів пропуску “Ягодин – Дорогуськ”, “Шегині – Медика” і “Краковець – Корчова” на українсько-польському кордоні, керівники митних відомств країн-сусідів дали спільну оцінку їх роботі та погодили подальші спільні дії з подолання напружених ситуацій, що час від часу виникають на кордоні.

Особлива увага на зустрічі приділялась питанням розвитку пунктів пропуску і прикордонної інфраструктури. Було виражено готовність обох сторін продовжувати співпрацю в цьому напрямку та об’єднати зусилля для якнайефективнішого залучення міжнародної технічної допомоги з метою сприяння спрощеному переміщенню товарів і транспортних засобів через українсько-польський кордон.

Керівники митних служб двох держав визначили організацію митного контролю і боротьбу з митними порушеннями як особливо важливі аспекти співробітництва між митними адміністраціями України і Польщі в цілому та прикордонними митними органами зокрема. Проаналізувавши стан справ у цих напрямках співпраці, сторони дійшли до висновку про те, що у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні необхідно створити так звані “контактні пункти”, до яких будуть входити представники митників та прикордонників обох країн, які будуть опертивно реагувати та вирішувати будь-які проблемні питання, які можуть виникнути при перетині кордону.

На майбутнє, було досягнуто домовленості продовжувати конструктивний діалог між митними відомствами сусідніх держав щодо вдосконалення існуючих механізмів співпраці на кордоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *