ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада вирішить долю Сала у четвер

|

Подання Генеральної прокуратури України з підписом заступника генпрокурора О. Медведька з проханням дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності та взяття під варту депутата облради Олега Сала надійшло 4 листопада до Львівської обласної ради. Про це повідомила прес-служба облради.

У поданні сказано, що О. Сало вчинив протиправні злочини, передбачені чотирма статтями Кримінального Кодексу України. Це ст. 157 про перешкоджання погрозами або іншим чином вільному здійсненні громадянином України права обирати чи бути обраним Президентом України, вчинені службовою особою з використанням службового становища; ст.263 про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами; ст. 364 про зловживання службовим становищем всупереч інтересам служби, вчинене працівником правоохоронного органу, що заподіяло шкоду правам окремих громадян та державним інтересам і спричинило тяжкі наслідки інтересам юридичної особи; ст. 365 про перевищення службових повноважень, тобто умисні дії, що заподіяли істотну шкоду правам й інтересам окремих громадян, юридичних осіб, громади чи держави.

“Злочини, які вчинив О.Сало, є тяжкими і середньої тяжкості і передбачають позбавлення волі від трьох до 12 років. У ході досудового слідства О.Сала неодноразово викликали на допит, однак він не з’явився. Тому 27 вересня слідчий Генпрокуратури оголосив обвинуваченого в розшук, але в результаті оперативних дій, місцезнаходження останнього не виявлено. З огляду на це є підстави вважати, що О.Сало умисно ухиляється від покарання”, – йдеться у поданні.

7 листопада Комісія з питань законності, регламенту і депутатської діяльності вирішила винести це питання на розгляд чергової сесії облради 10 листопада і підготувала відповідне рішення. Також на пленарному засіданні депутати визначать режим голосування – таємне чи відкрите. Самі ж члени комісії розділились в позиціях. Деякі депутати вважають, що таємне голосування дасть змогу уникнути будь-якого тиску і впливів та захистить депутатів від майбутніх розправ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *