ОСТАННІ НОВИНИ

Перекупники з шести областей скуповують капусту у Львівській області

|

Перекупники з Івано-Франківщини, Закарпаття, Вінниччини, Черкащини, Дніпропетровщини та Донеччини масово розкуповують капусту виробників Львівщини, – повідомив Західну інформаційну корпорацію економіст-адміністратор Львівського представництва Проекту аграрного маркетингу Сергій Гавришев. Проект реалізовується компанією Ленд О’Лейкс за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку та Українською інформаційно-консалтингової компанією АПК-Інформ.

«Такий ажіотаж перекупників з інших областей довкола закупівлі капусти на Львівщині за останні три роки відбувається вперше. Це можна пов’язати з низкою таких факторів: зменшення у цьому році в Україні площ під капустою, відповідно, зменшення врожаю капусти, зменшення контрабанди капусти. Тим паче, що професійні виробники капусти, які вирощують її на відносно великих площах, переважну більшість продукції вже реалізували. Тому зараз капусту можна придбати лише у приватників з районів поблизу Львова», – сказав С. Гавришев.

Також С. Гавришев зауважив, що усі овочі, які вирощують на території Львівщини, «ідуть на «ура!». «Торік була така ситуація, що наші фермери змушені були закладати капусту на зберігання, а таких приміщень у нас небагато. Тому вони використовували кагатний спосіб зберігання, що не дуже добре для овочів, оскільки великий відсоток втрат і важко до них доступитися. Натомість у цьому році ніхто з фермерів області у кагати капусти не закладав, а все продають з поля», – зауважив він.

Зростання попиту на капусту при зменшенні обсягів її реалізації вплинуло на ціну, яка протягом тижня зросла на 20 копійок: з 65 до 85 копійок за кілограм з поля. Торік переважна більшість капусти була продана з поля по 30 копійок за кілограм, а подекуди ціни зменшувалися до 25 копійок.

На Львівщині офіційно зареєстровано 880 фермерських господарств, з них 250 спеціалізуються на вирощуванні овочів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *