ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили інформаційні центри МЗС та Міжнародної організації з міграції

|

Сьогодні у Львові відкрили інформаційно-консультаційний центр МЗС та інформаційний центр Міжнародної організації з міграції. Як повідомив під час прес-конференції заступник міністра закордонних справ Валентин Наливайченко, ці два центри працюватимуть у спільному полі – над проблемами українських громадян, які перебувають чи мають намір виїхати за кордон. Центр МЗС розміщений у представництві МЗС у Львові, а центр МОМ – на базі Західноукраїнського ресурсного центру.

Щоправда, центр МЗС має ширший спектр діяльності – туди може звернутися будь-який громадянин України чи особа без громадянства з конкретною проблемою і йому нададуть консультацію чи допомогу. У якості прикладу він привів історію про юнака, який подався вчитися до Китаю і через певний час пропав – мати звернулася до центру в Києві і через кілька днів виявилося, що юнак поїхав з якимось театром на гастролі і загубив усі документи та гроші. Відтак через консульство хлопцеь отримав нові документи і зміг повуернутися додому.

Що ж стосується центру МОМ, то він скерований більше на проблеми торгівлі людьми, сексуальної експлуатації та трудової міграції. У центрі можна дізнатися про трудове законодаство конкретної країни, мождна отримати консульстації з приводу отримання візи чи інших потреб. За словами представника МОМ Джефрі Лабовіца, найбільше українські громадяни потребують допомоги там, де їх найбільше працює, а щодо інших пробьлем –це Туречина, Росія і Польща.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *