ОСТАННІ НОВИНИ

Землі для продажу у міськради вистачить надовго - Гуменчук

|

Продаж земельних ділянок на аукціоні сьогодні є одним з найбільших джерел наповнення міської скарбниці. Як розповів „Львівському порталу” заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради Ігор Гуменчук, у запасах міської ради є близько 300-500 гектарів землі, яка в майбутньому може бути виставлена на продаж.

За словами Ігоря Гуменчука, землі в місті більше ніж достатньо. У минулому році у Львові було продало майже 7 гектарів землі, цього року – близько 8 гектарів.

„Дуже багато є заявок на земельні ділянки під будівництво індивідуального житла. Ми постараємося задовільнити цей попит, принаймні частково, щоб збити ціну на вторинному ринку, бо інколи вона сягає захмарних висот”, – розповів І.Гуменчук. Він також повідомив, що міська рада уже готує кілька великих ділянок під індивідуальне житлове будівництво, проте вони продаватимуться в наступному році.

Як зазначив І.Гуменчук, на сьогоднішній день продаж землі на аукціонах є одним з найбільших джерел наповнення бюджету розвитку. Торік від продажу землі у міський бюджет надійшло майже 28 мільйонів гривень, цього року бюджет поповнився 42 мільйонами.

До кінця року міська влада запланувала провести ще 2-3 аукціони, на продаж готові п’ять земельних ділянок.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *