ОСТАННІ НОВИНИ

ЛМО "Народний Союз Наша Україна" вимагає від міністра освіти змін в освітній галузі

|

Львівська міська організація партії «Народний Союз Наша Україна» сьогодні поширила заяву, в якій вимагає від Міністерства освіти і науки України, особисто від міністра С.М.Ніколаєнка негайно прийняти відповідні зміни у освітній галузі. Про це повідомила прес-служба ЛМО НСНУ.

Текст заяви подаємо цілком: «На сьогодні склалася критична ситуація щодо встановлення порядку підсумкової державної атестації випускників загальноосвітніх навчальних закладів та проведення вступних випробувань до ВНЗ у 2006 році.

Серед працівників освіти, учнів та їх батьків панує невизначеність із зазначених питань. Така ситуація пов’язана з намаганням ввести в Україні систему зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти.

З цією метою у січні 2005 року планувалося юридично зареєструвати Український центр оцінювання якості освіти з його регіональними підрозділами. Йому надавались повноваження провести тестування і видавати відповідні сертифікати, які замінили б атестати і на підставі яких ВНЗ зараховували б абітурієнтів на навчання. Такий центр досі не створений.

У 2005 році тестування проводились під егідою проекту Центр тестових технологій міжнародного фонду «Відродження» (травень 2001 р. – травень 2005 р.), сертифікати видавались безпосередньо МОН України. Станом на сьогодні не існує структури, уповноваженої проводити зовнішнє тестування!

Разом з тим 4.07.2005 р. Президент України підписав Указ, яким зобов’язав провести у 2006 році вступні випробування до ВНЗ шляхом зовнішнього тестування повсюдно. В цьому Указі взагалі не згадується про державну підсумкову атестацію випускників шкіл.

Все це створило ситуацію цілковитої незрозумілості у ланцюгу «школяр – абітурієнт – студент». ВНЗ не можуть приступити до формування правил прийому, організовувати традиційно діючі підготовчі курси. Батьки і їх діти не можуть визначитись щодо обрання способу підготовки до вступу, у закладах середньої освіти існує невизначеність щодо форм проведення підсумкової атестації.

Тому вимагаємо від МОН України, особисто від міністра С.М.Ніколаєнка негайно прийняти відповідні однозначні рішення та довести їх до громадськості. Ці рішення мають покласти край невизначеній ситуації, яка підігріває нездорові настрої у суспільстві, підриває довіру і повагу як до МОН України, так і до КМ України у цілому». Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *